skogn

skognnal a tavalyi Planewatchingon ismerkedtem meg. Emlékszem épp indulni készültünk, de mentünkben visszacsábultunk: kitől és mik lehetnek ezek a zsivány és szokatlan beatek, amilyeneket egyébként azóta sem hallottam tőle. (skogn nem egy klasszikus beat maker, hanem egy klasszikus Autechre fan. skogn sokoldalú.) A fellépése alatt beszélgettünk. Mindketten magát néztük, aki nem volt ott, ti. olyan hideg volt hogy playbackezett és a sörébe kapaszkodott. Díva.

Tavaly ősszel az UH fest programjában is ott volt skogn (naná!), de a fellépés betegség miatt sajnos elmaradt. Kicsit később a Gólyában aztán mindent bepótolt. Meg- és felállította a “kocsmát”, a végére még egy poppos vokál is jutott: egy Stalker idézet, hosszan-kántálósan, visszafelé játszva, oroszul.

skogn egy hang építész, kvázi egy nem giccses és humoros Howard Roark. Egyszer például amikor vendégségben voltunk nála ASAP Rocky szólt. Kedves “Howard”, én két dolgot szeretnék. Az egyik, hogy hívjon már fel végre a Warp (ezt nem annyira), és hogy évente egynél többször lehessen téged jó hangon élőzni hallani (ezt nagyon).