Tenisz Tennis

A tenisz egyáltalán nem szexi. Kurva nehéz, fárasztó, drága, és antiszociális. Még ha a pornó ipar néha fel is karolja. Annál is inkább minden idők egyik legsnasszabb művész neve DJ Tennis, aki ennek ellenére jó messzire vitte, abból a szicíliai tenisz klubból, ahol egy kerti partin ráragadt a név – ez nem az a kerti parti volt.

image

Közeleg a Roland Garros, ami egy nagy tenisz verseny Párizsban (lsd. fönt). A francia közönség híres arról, hogy bunkó, meg arról is, hogy a tenisz zenétlenségét csodálatosan megtöri: tulajdonképpen az ‘En Er Mundo’ című spanyol pasodoblét éneklik el kérdés-felelet formában, mindig amikor unatkoznak, meccsenként több tucatszor:

– Pom pom pom pom pom pom pom pororom

– Allez! 

A teniszben (és a technóban) nincs sok humor – ennek ellenére. Nem csoda, amilyen komplex és monoton a mozgás (hogy pályára menjen a labda), hogy a fegyelem kiöli az ilyesmit. Még akkor is, ha ilyen jó fényben próbáljuk feltüntetni a dolgokat:

Indian Wells egy nagy amerikai tenisz verseny, a kaliforniai sivatagban. Egyesek szerint egy város is, de ami biztos, hogy egy másik olasz producernek a művész neve, akinek most jelent meg új anyaga a Friends of Friends-en.

Az olasz teniszezők amolyan középjók, százezerszer jobbak mint a magyarok, és tízszer rosszabbak mint a világ élvonala. De sunyi módon valahogy nagyon tudnak teniszezni és a maguk módján még viccesek is:

image

Szóval, hölgyek és urak, ki nyeri a garoszt? Teljesen mindegy. Garoszozni a legjobb chill, bámulni a monoton, vörös tónusú képsorokat, a napsütést, az eltévedt hedonista tömeget – mint táncikálni, fröcsizni a burning manen, a weddingi westhafenben, vagy a rómain az ezren.

“If it’s on it’s on for good
Coz when it’s gone it’s gone for good, let me tell you
And if you stayed over, you know we would
Put it back together
Make it good”