MMN website fejlesztés összefogósan

Nézze csak ezen honlap jobb felső sarkában figyelő play gombot. Indítsa el, válasszon trekket, hallgasson vígan és lapozzon tova. Ezt a csodálatos featuret nem az MMN maga programozta felületünkre, hanem egy független segítő (baxgas) adományozta nekünk.

Úgy reméljük, hogy többről van itt szó mint egyszerű szívességről. A tervünk átlátható módon zenei webplatformot fejleszteni, ami egy közösség javát szolgálja. Az MMN honlap “kódja” elérhető bárki számára a GitHub oldalunkon, ahol baxgas hozzájárulása is nyomon követhető.

Az egész arról szól, hogy:

  1. Bárki, aki nem szeretné előről kezdeni saját zenei honlapjának fejlesztését, inspirációt meríthet a meglévő MMN honlap forrása alapján.
  2. Az MMN honlap maga mától valóban egy közösségi fejlesztés, ahova szeretettel meghívunk minden további érdeklődőt.

Igen, a web fejlesztés kicsit nerdy, ezért is olyan elterjedt mondjuk a Facebook, Soundcloud és mások, akik tulajdonképpen “ingyen” holnapot biztosítanak. Ezek a honlapok nyilván nem ingyenesek, továbbá korlátozottak, és talán nem is tartanak örökké. Kis túlzással, a zenei színtér saját honlapjai egy DIY kultúra lett, annak minden előnyével és hátrányával.

Ma viszont: örülünk az első website fejlesztős kollabunknak, köszönjük a kontribútornak, ti pedig használjátok egészséggel!

A cover kép Szabó Katalin, a MOME Formatervező tanszék hallgatójának (BAIII), munkájáról készült.