Gnork 2018

10 zene, ami megmentette az évem

Egy év végi zenei listának nincs értelme koncepció és módszertan nélkül. Ha így gondolod, nyugodtan hagyd itt abba az olvasást, mert ez itt teljesen szubjektív lesz, és pont annyira kaotikus, mint 2018 volt nekem. Egy trekk a hetvenes évekből ugyanúgy belekerülhet, mint egy 2018-as mix. Lesz benne ősklasszikus és kiadatlan demó, könnyed bulizós house és pszichedelikus funk. Az egyetlen közös bennük, hogy amikor ezeket hallgattam, akkor úgy éreztem, nem is volt olyan szar ez az év.

Esther Philips: Home is Where the Hatred Is

’18 számomra ezzel a felemelő Gil-Scott Heron feldolgozással indult.

Adi Toohey at Le Bain

És ezzel folytatódott. Tökéletes warmup, bármilyen hangulatban raktam be, a végére mindig táncoltam, pedig/mert semmi olcsó hatásvadászat nincs benne. A new wave-től a vidám New York-i house-on át a 91’es londoni breakekig minden van benne, és mégis finom, konzisztens, okos és szexi az egész.

Ex-Terrestrial: Mojave Skyline

Számomra a trance visszatérésében az volt a jó, hogy a korai kilencvenesek tengerparti tábortüzes ezotériáját is megtalálták páran, például Ex-T. Tőle a teljesen hihetetlen Portal Vision volt az a trekk, amit legtöbbet játszottam idén, de az már benne volt egy másik listámban, úgyhogy itt van helyette a legutóbbi release-e a fantasztikus Magicwire-ről.

Roza Terenzi: Rare High

Valahogy a legtöbb zene, amibe 2018-ban beleszerettem, Melbourne környékéről származik. Arrafelé jópáran keresgélnek friss hangzásokat az elektró, a rave, a jungle és a house határterületein. Az egyik nagy felfedezésem Roza Terenzi volt.

Reptant: Ectoplastic

A másik pedig Reptant, vagyis Lou Karsh. Jézus, mi történik 1:50-nél?

Escape Artist: Live at Lucid

Ő is. Itt egy live-ja:

CT Kidobo: Demo.rar

CT Kidobóval egy random buliban ismerkedtünk össze. Másnap átküldte a demóit, én meg leesett állal hallgattam. Sajna ezeket még nem mutathatom meg itt, de kövessétek az internetet, és hamarosan szembejönnek a legmenőbb mixekben. Addig is itt a SC oldala:

Rossz Vér: Magicline

Biztos, hogy ez az a mix, amit a legtöbbet hallgattam idén. Teljesen véletlenül találtam rá, de mégis olyan volt, mintha a glasgow-i Szilver (https://soundcloud.com/szilvercristofoli) nekem csinálta volna a kedvenc számaimból, amiket még sosem hallottam.

V/A: Earth Plates – Vol1

Az Earth Plates a földönkívüli háttérhatalom legújabb kiadója, amin keresztül módosított agyhullámokkal manipulálják az embereket. Az első proper vinyl release márciusban várható. Lesz rajta három új producer (#130e0a Párizsból, Louis/Louis puerto Ricoból és Dj Life – jé! – Melbourne-ből) és 3 trek, amit szanaszét hallgattam/játszottam 2018-ban. De addig is lesz mindenféle dolog (podcastok, premierek, dubplate release-ek), ami miatt érdemes követni az oldalt:

Khruangbin: Con Todo el Mundo

Ezt a zenekart karácsonyra kaptam a youtube algoritmusától. 20 éve keresgéltem ilyen hangulatú zenéket, nem gondoltam, hogy pont egy ai fog nekem ilyet ajánlani 2018-ban, de asszem, itt az ideje megbarátkozni a gondolattal.

Ennyi volt, boldog 2019-et!