Aluphobia’s ‘It Never Starts’ & ‘Adult Problems’

Kiss Barnabással a József utca sarkán futottam össze teljesen véletlenül, amikor én pont az ‘Adult Problems’-t akartam annyiadszor meghallgatni, hogy a Bandcamp nem akarta engedni, ő meg épp ezen a blogon akarta megnyitni az utolsó EXILES-os figyelemfelhívót. Szinkronicitás, mondta erre ő.

Az ‘It Never Starts’ (nekem inkább It Never Peaks, egy óriási teaser az egész) nem csak játssza az euródenszt, Blümchen ‘Heut’ Ist Mein Tag’-jával látszólag eléggé beleáll. Az eredeti nyilván nettó nézhetetlen/hallgathatatlan, de mémnek pompás. Parodikus akarna lenni az Aluphobia ft. Ggloomy edit? Nem tudom. Lavort idézve, ez nekem egy guilty pleasure.

Az album címe ‘High Tech Low Life’, ami a cyberpunk dolog egy talaló (elterjedt) definíciója, az ‘Adult Problems’ pedig zeneileg egy cyberpunk Volltreffer! Ilyen zenére kell sivatagban százezerrel tépni egy monszter-kamionnal, amiből hófehérruhás, terhes szexrabszolgák lógnak ki, fröcsögnek a vérek, mindenki rottyon, de a biohorror főellenség mégis szét lesz baszva.