Kolorádó programajánló

Idén negyedszer Nagykovácsiban. Ha lusta lennél részletesen felmérni a terepet, elvesznél a programok tömkelegében, megismernél új előadókat, vagy csak szeretnél egyetértően bólogatni a kedvenceid neve láttán, itt van számodra egy, a teljesség igénye nélkül összeállított, válogatott programajánló az idei Kolorádó Fesztiválra.

Kolorádó FB

Szerda

Bemelegítés az árnyékos sátorhely reményében érkezőknek. 8 órás Exiles Labelnight a csűrben, külföldi és a blogot is reprezentáló fellépőkkel a legkülönfélébb zajok, ritmusok és szintézisek jegyében. A hagyományosabb tánczenéket kedvelők a Taka Tukában rúghatják fel a “nulladik nap csak visszafogottan” jellegű fogadalmaikat többek között a “belvárost reprezentáló” Pizza Amore duó, illetve a hamarosan mindenhol debütáló CT Kidobó szettjeire. Sok unreleased zene, 150+ bpm.

Csütörtök

@call_super

A Designer Drums vendége lesz a londoni Call Super aka Ondo Fudd (remélhetőleg ebben, vagy valamelyik másik csodálatosan szép szemüvegében), a Hessle Audio family tagja, Objekt rendszeres b2b partnere és legjobb barátja (Objekt is lesz a nyáron, sajnos a Szigeten). Megszámlálhatatlan műfaj képviselője, tippelnék, hogy mit hallhatunk majd, de fogalmam sincs. Friss:



Deena Abdelwahed egy tunéziai producer, nem kisebb kiadónál, mint a francia-német InFiné. 2017 óta egy EP-je és egy albuma (+pár hete a remixek) jelent meg, súlyos, lassú elektronika, afrikai-arab dallamok és sample-mámor. Szettjei is hasonlók, változatos, egzotikus zenék, nem ijed meg a tört ütemektől sem. Nem hagyományos, de tánczene, az egyik legizgalmasabb jelenség lehet a fesztiválon.



A “mi érdekel a Kolorádón?” kérdésre általában az Yves Tumor választ kaptam. A PAN-on megjelent Serpent Music és a self released Experiencing the deposit of faith is érdekes és kellemes zenék, az internetre hagyatkozva is csak kísérletinek lehet nevezni. Az Yves koncert leginkább azért érdekes, mert ezek a zenék valószínűleg teljesen életképtelenek fesztiválszínpadon, úgyhogy remélhetőleg valami polgárpukkasztó performanszra számíthatunk, ami vagy rettenetes, vagy nagyon jó, ettől mindenképp jó szórakozás.

Aki maradna a hazainál, annak csütörtökön lesz Küss Mich, S Olbricht és AIWA. Utóbbitól a legújabb:



Péntek

@ben__ufo

Nem szenvednek hiányt idén Hessle Audio szerelmesei (mi), még fel sem ocsúdtunk a márciusi Pearson Soundból (ami messze a legjobb közösségi élmény volt, amit a Lärm-ben megéltem), most pedig a szintén londoni társalapító Ben UFO érkezik, előtte Crimson melegít. Az örök 15 éves Ben-ről már volt szó tavaly a Sziget kapcsán. Ha marad a tendencia, jövőre Objekt a Kolorádón, Pangaea a Szigeten, stb.

A Ben UFO sajnos pont egybe esik a Lahmacun radio gyülekezettel a Gólya udvarban, ahol három külföldi műsor is reprezentálja magát (Sub Burek, Turmeric Acid, Wikihow Adventure Cruise). Nem mellesleg bele fog nyúlni a Stanley Maneuver is a Taka Tukán, egyik kedvenc magyar dj-m, úgyhogy nagy valószínűséggel lelkiismeretes döntés és szervezkedés nélkül is olyan színpadnál leszel, ahol jól szórakozol.

Szombat

Norwell FB

Egész nap Technokunst, Anastasia Kristensenre és Umweltre biztos jót lehet majd táncolni, lesz persze Dork is, sajnos elég korán. A Taka Tuka színpadon 11-től Imre Kiss, a Crisis Sound System és label atyja.



Számomra a sztárvendég Norwell, a kedvenc magyar producerem, a Farbwechsel társalapítója, Imre után a Takán. Esett szó erről-arról tőle, pl 2016-ban a Pinkman debüt EP-ről, de az elmúlt másfél évből kimaradtak az olyan release-ek, mint a Geometric Vision (New Flesh), az Interkosmos (Computer Controlled Records) és a Joint Spaceflights, ami a Dalmata diszkográfiából is kiemelkedő darab. Szeretem a korábbi hangzásvilágot is, de a norwelli electro úgy a szívemhez nőtt, mint másnak a kiskutyája. Legújabb EP-je a Lobsteren jelent meg egy hete. Nem gyakran lehet elcsípni a városban, utoljára márciusban lépett fel, nem érdemes kihagyni.

+

Lesz egy Hodworks táncelőadás pénteken 17:30-kor, a Sunday címet viseli. A kortárs tánc alapkérdéseivel foglalkozik, tele van öniróniával és humorral. Illetve kb háromnegyed óráig nagyon durva gabber szól benne (Gryllus Ábris megint). Iszonyat fura, nagy kihívás, de melegen ajánlom.