Adam Krasz – M44 (videó)

Adam Krasz nem így sétálna, gondoltam. Egy tavaly szeptemberi finisszázs fellépését nem fogom elfelejteni. Ül az IBM laptopja előtt, mint viasz önmaga, folyik a drón, ő ritkán mozdul, igazít a gépen, 10-15 perc után beúszik egy diszkrét robbanás (hangilag, emberileg továbbra is minden nyugodt). Ez a performansz szólt a kiállításnak (több száz legmonotonabb papírra rajzolt ujjgyakorlat), de a Krasz-i chill egy jó manifesztuma is volt.

Az M44 zene egy hasonló display. Attól a producertől, aki DJ-ként egy másodperc alatt technon van (az egyik Műhely szervező). Régebben a DJ Ketamin név talán segített, hogy melyik Krasz fog játszani, de ezt a nevet már nem használja (kár).

Két következő fellépéséről már tudni lehet, az egyik február 29-én a következő Műhely bulin (link), a másik pedig az idei Kolorádó fesztiválon (egy friss bejelentés szerint).

A videó egyébként a lassan egy éves Adam Krasz Cancer EP kettes számához készült. A szám címe, M44 egy a rák csillagképen belüli csillag csoport katalógus neve. Egy nagy spoiler az EP záró CANCER (DEAD IS BETTER)-ben a vokál sample, ami olyan váratlanul és hatásosan jön, mintha a fenti videóban egyszer csak megfordulna a faszi.