Track Friends /június

FOR. – Hertha: az ‘Alles Im Ordnung’ Farbwechsel VA trekk után itt az új FOR. (fél FOR. Gryllus Ábristól volt azóta más is, ugyancsak a Farbon). Ez méghozzá egy egész kazi, a ‘Ground Support Estate’, ami techno, macho mélyekkel, zajokkal, ambientekkel. A ‘Herthá’-ban minden megvan ezekből. A számot minimum a címe is kiemeli az albumból. Megjelent az EXILES-on, egy perfect match.

Vainio & Vigroux – Luxure: Ahhoz képest, hogy már több mint egy éve halott Mika Vainio, igencsak aktív. Legalábbis a hónap végén, június 29-én jön ki a második közös anyaga Franck Vigroux-val. Róla most csak annyit, hogy a 16-os UHán elegánsan kimérten szakította le a közönség fejét. A Luxure alapján a posztumusz EP jóval izgalmasabb lesz az előző kollab albumnál, kellően feszült és kellemesen kiszámíthatatlan a kiszámítható sodrás közben is, ami nem feltétlen mondható el a francia úriember legutóbbi szóló anyagairól. A holtak jótékony hatása. (Via Soundcloud)

Gábor Lázár – Rush: Egy barátom azt mondta, hogy szerinte az Unfold olyan, mintha az albumon az összes számot ugyanazzal a patch-el csinálták volna; a hasonló hangzás miatt alig veszed észre hogy már másik szám megy. Ha így is van, jó patch az az egy patch. Itt a Rush, ami hasonlóan tempós mint a többiek, mégis nyugis, nem rohanós. Ha valaki reviewt olvasna, akkor itt egy (külső). (Via Soundcloud)

Sammy T Thompson – Unusual Monday: Sammy T Thompson aka S Olbricht egy VA-n Buttechnoval, Machine Womannel és másokkal. (Via Soundcloud)

Dodô Da Bahia & As Virgens De Porto Seguro – Africamerica: Valamelyik nyáron melóztam egy gyümölcsfeldolgozó üzemben. A gyárba menet hajnalonként a munkaerőt fuvarozó sofőr rendszeresen Vágó Piros A Szerelem Hullámhosszán (Onda De Amor) című műsorát hallgatta a Slágeren. Hozzánk hasonló (gondolom), keményen dolgozó kisemberek (halj meg Tóni!) meséltek sikereikről, csalódásaikról (épp eszű ember önszántából nem kel fel fél ötkor). Nagy kár, hogy a zene ami két vallomás között szólt nem volt ennyire bomba mint ez itt.

Elfeledett, majd újra felfedezett, sosem volt pszeudo-slágerek a 80-as 90-es évek Brazíliájából jöhetnek e? Az Onda De Amor:Synthesized Brazilian Hits That Never Were (1984-94) című válogatás hamarosan a Soundway Recordsnál.