Heinrich el, a MŰTŐ is


Megvan a Heinrich-udvar? Az Iparművészeti Múzeummal szemben, ahol a Tilos rádió is van. Illetve volt, mert eladták a Heinrichet, az új tulaj megduplázta a bérleteket és lehet, hogy le is fogják bontani az egészet. A Tilos mellett volt ott box iskola, a világ legjobban pörgő tangó factoryja, ott volt a RisoPlant, ott próbált Pándi, ésatöbbi ésatöbbi. A Heinrich-udvar volt a MŰTŐ nevű galéria és művészcsoport alkotó és kiállító helye is.

A MŰTŐ vasárnap elköltözik, de csinál még itt egy bulit. Arról is lehetett őket ismerni, hogy kiállítás megnyitóként (vagy ahelyett) élő koncerteket szerveztek (amiket úgy kellett időzíteni, hogy a Tiloson ne legyen épp “beszélgetős műsor”). Főleg (de legalábbis sokszor) elektronikus zenei, élő előadások voltak ezek a koncertek, frissek, hangosak. Talán nem túlzás azt mondtani, hogy a MŰTŐ sokat adott hozzá a budapesti zenei élethez is.

Egy ilyen megnyitó-koncert-DJ-szett felvétele az alábbi, amit noahstas, az egyik MŰTŐ alapító művész és zenész adott elő egy két évvel ezelőtti megnyitón.

Gyertek holnap a MŰTŐ-be!