Real rockin’ raw shit from the streets for the clubs – DABJ programajánló

Dan ’Monox’ Lurinsky és Kenny Grieve (The Wasp) közös glasgow-i éjszakáik és Dan lakásának alagsorában tartott afterpartyk által inspirálva, 2012-ben alapították meg Dixon Avenue Basement Jams nevű kiadójukat. A FINA agency lefordíthatatlanul zseniális leírásában a specialitásuk: jacking house, techno, acid, and italo all washed down with Buckfast and Eccies, elmondásuk szerint pizza topping-ként pedig “swedgers and gear” lenne a kiadó. A label boss The Wasp-ot most a Crisis Sound System bookolta váratlanul a Pontoonra augusztus 6-ra, ahol kő kövön, fehér ing felsőtesten nem marad.



Dan Monox már a 90-es években a Rubadub Records menedzsereként volt aktív, 2002-ben alapította meg saját techno-electro-industrial kiadóját (MNX Recordings), illetve klubot igazgatott a kétezres években, Kenny Grieve pedig korábban a Pest Control Records tagja volt. A Dixon Avenue Basement Jams célja egy táncparkett-orientált, de kellően furcsa – eklektikus, nyers – hangzásvilág megteremtése, az eredmény pedig egy fantasztikus, műfajilag teljesen kimerítő tánczenei gyűjtemény. Elsősorban detroit-i, chicago-i zenékből, és persze a glasgow-i szcénából táplálkoznak, a megjelentetett artistok is – Fear-E, Marquis Hawkes, O.D.D, Denis Sulta, Big Miz, TX Connect – majdnem mind ezekről a területekről származnak. Az esztétikai okokból eredetileg (coloured) vinyl only label hamar digitálisan is elérhetővé tette a korai megjelenéseket is a progresszív hozzáállás jegyében, de esztétikai igény így is megmaradt a kiadónál, élen a farkasszemet néző bullterrierekkel.

A buliról:

Annyira megijedtünk, hogy nem bírja majd a Pontoon úri közönsége a baleár leftfieldünket, hogy behúztuk az egyik legpengébb dj-t, kiadóstul, mindenestül.

DJ Crimson

@Pontoon, augusztus 6, csütörtök

support: Crimson & Kiss