Palmovka – Sleep Deep & interjú

MMN: Meglepett ez a kiadvány. Tudom, hogy szoktál élőzni fellépések során, de kiadásban nem is tudom mikor volt utoljára Palmovka. Talán a system-en, 2019-ben. Az egy ambientebb darab volt egy spliten a csodálatos nevű Knappy Kaisernappy-vel. Mit tudsz mondani a Sleep Deepről? 

Palmovka: XX év után még mindig nem tudok trackeket írni mint egy zeneszerző, és főleg élőzök. Nem csak fellépéskor, de otthon is. Mindig így csináltam. Nekem ez olyan mint egy meditáció, soha nem volt több ambícióm a zenével kapcsolatban. Nem csinálok zenét számítógépen, mert az analitikus világból elég a “9-5” munkámban 🙂

Sleep Deep azért, mert érdekel az alvás és nem alvás, álmok és pl. az insomnia, amivel én is elég gyakran küzdöttem. 

MMN: Milyen hangszereket használtál? 

Palmovka: Hardware szintiket és sample-ket, amiket itt-ott felvettem, és valamikor használom a sajat hangomat is. A Sleep Deep egy instruction tape sample-lel indul egy kazettáról, ami egy nyelv tanuló kazi. 

MMN: A Sleep Deep a Next-en jött ki és lesz kazi is ugye? 

Palmovka: Kazi már megvan, elvileg 🙂 Igen, a Next a pozsonyi Next Festiválnak a kiadója, akik régi barátaim. Szeretem a pozsonyi szcénát. Kicsi, de van több érdekes projekt, mint LOM space, ami egy galéria és műhely Petržalkában, Jonáš Gruska hangművész csinálja, az Urbsounds, akiknek most jött ki egy 20 éves antológiájuk /disclaimer: én írtam az intro szöveget lemezre/, vagy a Fuga.

MMN: Tervek, fellépések? 

Palmovka: Tobbet zenélni, kevesebbet dolgozni 🙂


A kérdéseket gammaw tette fel.