Riu mare: Best of ア​ー​カ​イ​ブ

Felnőtt koromra értettem meg, hogy a tonhal drága és nagy (vs: gyerekként azt hittem, hogy kicsi és olcsó). A reveláció egészen pontosan az (azóta a public számára ha jól tudom bezárt) tokiói halpiacon ért, ahol hajnalban a landrover hosszú tonokért licitáltak üzletemberek landroverek áráért. És utána, a környéken, egy rögtönzött sushi bodegában kiröhögtek, amikor apróért akartunk megreggelizni (utolsó yenjeinkért, útban a reptérre) . 

Ryu-ról már korábban is írtam, amikor egy tökéletes buliban játszott. Az a bizonyos Takk-R kazi lehet, hogy most vasárnap a “Local Stickerbook x Takk-R x Motsion – magazin/kazetta bemutatón” jelenik meg. 

Ez a dump, a “2022 Best of ア​ー​カ​イ​ブ”, pedig egy figyelemre méltó export. A youtube komment szekciók mellett a bandcamp tags is jó műfaj. Ennél az albumnál a #edm #electronic #experimental #Budapest szerepelnek, amiből én az edm-t kicserélném idm-re, a Budapestet Pilisszentlászlóra, az experimentált pedig brékre. 

Egy biztos, az anyag tele van dallal (és verssel, lsd. számcímadások), és nem csak technikai demonstrációval. Úgy értve, hogy az 50 számban sok a catchy riff, a melody, és hasonló Ohrwurmok (pl. a 26je – magamra tetoválnám), amiket érdemes nem csak workshopokon mutogatni, hanem tényleg ki is adni.

Megkértem az MMN pénzügyi osztályát, hogy vásárolja meg ezt a riu mare-t, tesztelendő, hogy nincs letiltva a funkció (nem volt még “supported by” badge az oldalon). Nincs.

Húsvéti ajándéknak ajánlom.