Ruffien — Bite The Lip That Talks: az új Farbwechsel bakelit zenéi digitálisan már rég online mentek, a fizikai kiadvány csak szeptember végére lett kész. Az angol Ruffien spórolósan, de vicces, a zenéjével is és például evvel a számcímmel. Most tényleg passzol az albumleírás: “In its esthetics, Aired follows in the footsteps of modern day techno pioneers like Actress or Terrence Dixon by creating a world in which all sounds are free-flowing but are fully under the control of the rigorous rhythmic chant of sidechain compression.” b.p.

Új Bála — Poppies Are Man’s Best Friend: az új self-released kaziról. Édeskömény sztéket csináltam a konyhában és a nappaliból vokál szólt ebből a számból?! Semmi ilyesmiről nincs szó, bár a végére már-már dúdolgat a szinti. Olaj, vaj, só, nádcukor és kb. egy centi vastag édeskömény szeletek (a gyökere). b.p.

Betonkust & Eilandnet – At Her Funeral: a cassingle egy olyan kazetta, amin egy szám van. A frankfurt MMODEMM kiadó MDM sorozatának minden megjelenésében öt ilyen van. Az aktuális “P” jelűt a holland Betonkust co-kurálta. Tőle és Eilandnettől ez a húzós, maxi groovy temetkezési zene egy cassingle az ötből. b.p. Via Soundcloud:

David Harleydson – Slendy’s Lullaby: a Harley Davidson barokkos romantikájától például egy anagram segítségével lehet megszabadulni. David Harleydsonnak hasonlóképp sikerül elbánnia egy olyan giccset súrló koktéllal, aminek a hozzávalói egy gyerek dal, gitár szőnyeg (szerűség), drum & bass és hardcore (szerűség). A határon autózik (Palikosan), right on the fucking line (Tarantinósan), és az eredmény egy szórakoztató szatíra. b.p.

Kristof Kelemen – melancholic story: ember ez vagy Ableton? Replikáns hárfa szól, erre jutottunk az új Bladerunner mozi másnapján. b.p. Via Soundcloud:

Juhasz Tamas – a visitor have we its not my fault: szép ez az oroszlán. Első ránézésre nem egy technós oroszlán. A cím, a műfaj, a vokál (valamiért ez jutott eszembe, nem is annyira zeneileg, csak az it’s not my fault is annyira párhuzamos univerzumos), és az oroszlán, nem passzolnak, és mégis. Új hullámok. b.p.

ICR – Reconstellation: aki szereti a csillagokat az rossz ember nem lehet. Az őszinte intro szöveg alapján egy újratervezésről van szó. Ehhez is passzol az űr sujet. Ez itt egy beattelen intro, tart a preorder, de a szöveg és a snippetek alapján ez egy sportos űr cucc. Megjelenik: a Tapes Sublimating-en. b.p.

Nemerov – palmhuset: Nemerov utoljára az UH-n villantott. Dübörgött a Lärm. Az új albuma egy fiktív sonic sztori a híres filantróp Reeuwijk körül. Ebben is zúz, farag, vés, reszel, de nem csak. Itt van például a pálma ház vagy egy másik kedvesség, ahol az öccsével látogatják meg egymást a kórházban. Szóval palmhuset, vagy palmehuset, dánul. b.p.

Playlist (csak Soundcloud): itt.