Tripla Track Friend: Russell Haswell-Krikor-Bear Bones, Lay Low

IN CASE OF: BC FRIDAY

Russell Haswell multidiszciplináris művész, az extrém digitális zene donja ötvenedik szülinapját ünnepelvén jelentkezik új lemezzel a legendás Editions Megon. A Spezi a manapság rendkívül divatos hard dance stílusok mókás karikatúrájaként is hathatna ha nem tudnánk, hogy emberünk 20 éve rombol mindent mi struktúra. A track remek választás otthoni work-outhoz vagy karanténban rekedt távoli rokonaink fotóinak falra szögeléséhez egyaránt.




…és ha már szóba került a gyúrás… Krikor, a francia elektromos underground kulcs figurája, félelmet nem ismerő beat maker az Arte TV ‘Tous Musclés’ című testépítésről/testkép kultúráról szóló dokumentumfilm sorozatához készített zenéjét adta ki egy gusztusos zöld kazettán (korábban egyébként ő jegyezte a Building Arnold Scwarzenegger doku filmzenéjét is). Rövid egy-két perc körüli gépfegyverből leadott trap/bass kompozíciók, melyek önmagukban is roppant mód szórakoztatóak, kiváló dj material lehetne pl. egy következő Lahma Bass event alkalmával.





Ha azonban sem a lakásdekorhoz sem a testedzéshez sincs kedved, csak simán feküdj le a hátadra és indítsd el Bear Bones, Lay Low új 4 számos digi Epjét, amit a brüsszeli KRAAK kollektíva és fesztivál által működtet KRUT adott ki. Venezuela pszichedelikus belga nagykövete Ernesto Gonzáles már ismerős lehet az olvasó számára, hisz a tavalyi ősz folyamán szólóban és duóban (Carcass Identity) is megfordult a budapesti éjszakában. A Curled Up igazi lo-fi zsezsegős merengős bedroom tribalism.




Egyébként mindhárom release a november hatodikai Bandcamp Friday napján látta meg a napvilágot.