GRID: Új klub Csepelen

Mióta 2016 végén összefoglaltuk a budapesti techno venue helyzetet (Raving Budapest – Clubs & Sound Systems in the Hungarian Capital), változott ez-az. Azóta például a Gólyát biztosan fel kéne tenni valahova a lista elejére, például az MMN blognak is lesz ott hosszú idő után megint bulija (április 1: Gólya x MMN: Feloneezy & Cuban Chamber of Commerce) 😉

Most nem a teljesség a cél, hanem egy pár hónapja üzemelő új klub rövid bemutatása: GRID. Ráhangolódásnak hallgassátok ezt a banger-t, amit L.F.T játszott a GRID-ben március 11-én egy Dalmata Daniel bulin.

A GRID-ben jó a hang, jók a fények, a hely kellően lo-fi (egy konténer szerű épületben), az infrastruktúra (szeku, bár stb.) is rendben van szerintem. A kurálást tekintve nekem úgy tűnik, hogy a GRID egy klasszikusabb techno vonalat követ, azon belül egy szimpibb úton (különben nem lehetne ott Dalmata buli), de egzotikusabb elhajlásokat (pl. bass, dnb) egyelőre nem látok.

A lokáció egy issue. A II. Rákóczi Ferenc út 277. nagyon messze van (kb. 10km a belvárostól), bár a bicikli egy jó opció, ha épp nincs -5 fok. Én híve vagyok az “invesztálj-a-bulizásba” gyakorlatnak (és a “ne-akarj-2022-ben-a-körúton-rave-elni”-nek is), de a GRID távolság lehet, hogy már határeset. Viszont válogatósnak lenni nem túl konstruktív a mai Budapesten, örülni kell, hogy van új hely, ami megszólal és van (zene) misszió.

A belépő árak nem extrém, van 2500-ért early bird, egy olyan bulin ahol két menő külföldi is fellép. Méretben 200-300 lehet a kapacitás, drágul a világ, nyüzsi kell ahhoz, hogy kijöjjön a matek fellépőnek, szervezőnek, klubnak.

Time will tell, de a GRID a 2022-es Budapesti techno klub térképén szerintem egy gap filler.